top of page

| Petreasa Cota 1600 | Drumul lui Iovan |

Pret ATV

700

Durata

4h

Inchirieri ATV Maguri Racatau - Traseu cu Ghid

Petreasa este un loc de poveste, situat în comuna Horea, Munții Apuseni

Locul a devenit cunoscut ca urmare a tragediei aviatice din 20 ianuarie 2014 când avionul condus de Adrian Iovan a atrerizat forțat în apropierea vârfului, la limita dintre județele Alba și Cluj. În urma acestui eveniment și-au pierdut viața două persoane. Epava avionului a fost găsită de localnicii din Petreasa, care au mers pe baza informațiilor aflate la televizor.

sursa: https://clubapuseni.ro/petreasa-drumul-lui-iovan-muntii-apuseni/


Primii km vor fi pe asfalt pana ajungem sus in Maguri ca apoi sa intram pe drum de munte, pietruit. Traversam Maguri si coboram la Pastravaria Dobrusu si continuam inca aprox 1 ora pana ajungem sus in Petreasa.

Traseul este presarat ici colo cu portiuni putin mai dificile (santuri sapate de apa, drum inclinat pe o parte, zone mlastinoase sau cu belti lungi) el in intregimea lui fiind usor abordabil, mare parte fiind pe loc drept iar pentile sunt usoare si lungi.

Traseul este recomandat celor care au mai condus ATV, nu este pentru incepatori intrucat acele portiuni dificile va dau ceva de furca pana o scoateti la liman :)

Odata ajunsi sus la Petreasa vom face un popas cu placinte motesti si siropuri naturale locale la localul din zona, urmand ca apoi sa urcam la Troita lui Ivan, locul prabusirii avionului condus de Iovan.


Scurta pauza dupa care incepem deplasarea la locul unde veti face cele mai tari poze si filmari.

O culme de unde se vad siruri de munti si vai care va vor taia respiratia.

Intoarcerea la Racatau se va face pe acelasi traseu.


Cei care doresc sa condimenteze si mai mult aventura coborarea o pot face pe un traseu mult mai dificil.

Ghidul va hotari la momentul respectiv daca participantii pot face coborarea sau nu.

Coborarea pe traseul dificil poate suplimenta timpul alocat traseului de la 3h30min la 4h sau chiar mai mult, in functie de participanti, astfel ca si costul va fi mai mare la finalul traseului.inchirieri atv cluj
  


Instructor

Marin Plesa

Marin Plesa
bottom of page